2011. július 26., kedd

SOROZATISMERTETŐ - Mary Stayed Out All Night (Mary kimaradt egész éjszakára)



Mary Stayed Out All Night
Alternatív cím: Marry Me, Mary!
Készült: 2010
Részek száma: 16
Szereplők: Moon Geun Young
                 Jang Geun Suk (You're Beautiful)
                 Kim Jae Wook (Coffee Prince)
                 Kim Hyo Jin










Arra már rájöttem, hogy a nézettségi adatokra nem szabad adni. Ezért van az, hogy a sok negatív internetes kritika dacára esélyt adtam ennek a sorozatnak. Na meg látni akartam, hogy a két főszereplő mit alkot együtt.
Az első pár rész után csodálkoztam, hogy úgy lehúzták a sorozatot, mert egész élvezhetőnek találtam. De később rájöttem, igazuk volt azoknak, akik szerint ez a dorama nem több, mint középszerű.
Olvastam, hogy félúton lecserélték a forgatókönyvírót - ez meg is látszott az egészen.
Pedig mondom, a történet ígéretesen indul. Adva vagyon egy slampos külsejű, de jólelkű, kötelességtudó fiatal leányzó, Mae Ri – angolosan Mary. (Ez a név elég sokszor csúfolódás tárgyává teszi, a főszereplő srác szájából is gyakran elhangzik: Merry Christmas). Szóval Mary egyedül él semmirekellő apjával, az életük folytonos menekülés a hitelezők – vagy mondjuk inkább, uzsorások – elől. A semmire se jó apuci számára a fényt az alagút végén a gyerekkori barátja felbukkanása jelenti. Ez a barát egykor titkon szerelmes volt Mary néhai édesanyjába, majd az évek folyamán tehetős üzletemberré vált, és – sejthetően inkább az elhunyt emlékéért, mint barátságból – hajlandó kifizetni a haver tartozásait. Ugyanezen okból megállapodnak egymással abban is, hogy gyermekeiket a házasság szent kötelékében egyesítik – azok megkérdezése nélkül.
Mary persze egyáltalán nem óhajtja igába hajtani a fejét. A haditerve egészen sajátos. Egy a valóságban meg sem történt esküvővel akarja eltántorítani az elszánt apákat, valamint az amúgy filmproducerként dolgozó vőlegényjelöltet ettől a tervtől.
Az ál-férj Kang Moo Kyul, akivel Mary korábban, egy zűrös éjszakán, egyszerre kínos és vicces körülmények között ismerkedett össze. A srác egy szabad gondolkodású, alagsori garázsban lakó zenész (őt alakítja a tinibálványnak számító Jang Geun Suk).
Nos, a történettel már itt bajaim voltak. Tudom, hogy az összes bonyodalom ezen alapul, de a dolog akkor is rettentő erőltetett. Létezhet olyan a XXI. században egy fejlett országban, hogy két apa elhatározza, hogy összeadja a csemetéit, aztán tűzön-vízen, gyerekek akaratán keresztül, véghez is akarják vinni?
De még ha elfogadom is a logikai bukfencet, Mary apjának akkor is legszívesebben kitekertem volna a nyakát. Végig azt hangoztatta, hogy boldognak akarja látni a lányát. Ez már csak azért is röhejes, mert ő maga tette pokollá az életét azzal, hogy folyton a hitelezői elé lökte, a saját bőrét mentve. Tán az volt a legidegesítőbb az egész történetben, hogy Mary részenként kb. húszszor elmondta, hogy nem akar hozzámenni a gazdag sráchoz, az apja meg ugyanannyiszor tettette süketnek magát.
A folytatást nem részletezem, elég annyi, hogy kb. 10 résznyi huzavona következik, aminek Mary az ártatlan szenvedő alanya. Szegény író lehet, hogy a végére már maga is unta, de úgy sejtem, Jang Geun Suk híveit, főként 25 év alatt, ez valószínűleg nem tántorítja el a rajongástól.
Hogy valami jót is mondjak, a színészekre nincs panaszom, minden tőlük telhetőt elkövettek, hogy érdekessé tegyék a rosszul megírt karaktereket, a zene is egész fülbemászónak mondható.
Tetszési indexem: 4/10.
Magyar felirat: 1-10. részig, 11-16. részig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése