2011. szeptember 21., szerda

SOROZATISMERTETŐ - Romance Town



ROMANCE TOWN
Koreai sorozat
Készült: 2011
Részek száma: 20
Műfaj: romantikus vígjáték
Szereplők: Sung Yu Ri (One Fine Day, Hong Gil Dong)
                 Jung Gyu Woon (Dr. Champ)
                 Kim Min Joon (Damo, In-Soon Is Pretty, On Air, Tazza, Friend, Our Legend)
                 Min Hyo Rin (Triple, Dr. Champ)
                 Lee Jae Yong (Yi San, Love and Marriage, Sungkyungkwan Scandal, Athena)
                 Ban Hyo Jung (Shining Inheritance, Creating Destiny, 49 Days)
                 Park Ji Young (Who Are You?)
                 Jo Sung Ha (Chuno, My Princess)


Egy újabb olyan sorozat, amelynél ötletem sincs, miért ilyen címet választottak, mert a románc, bár megjelent a történetben, csak adalék volt és nem vezérmotívum. Nekem, miközben néztem, időről-időre olyan hangulatom támadt, mintha a Lila Akác közben járnék, amúgy koreai módra, mivel itt is mindenkinek megvolt a maga szennyese… Ezért nem csodálkoztam volna, ha a cím inkább “Született feleségek házvezetőnők”. Mert a cselekmény itt nem a feleségek, hanem öt gazdag család házvezetőnője körül bonyolódik, na és persze a PÉNZ körül – amely egy csinos summát rejtő telitalálatos lottószelvény képében kísérti az “ártatlan” lelkeket.
  

A főszereplő Soon Geum (Sung Yu Ri), egy húszas éveiben járó lány, akinek már az anyja és a nagyanyja is cseléd volt gazdag családoknál. Élete legszerencsétlenebb, legcsóróbb időszakában véletlenül megismerkedik az esetlen, kövérkés, ámde igen tehetős Kang Gun Woo-val (Jung Gyu Woon). Gun Woo apja nagy nőfaló, épp a ki tudja hányadik trófeafeleségét hozza a házhoz. Az eseménynek az egész utca a szemtanúja, és mindez nem elég, egy öreg nénike is megjelenik egy csecsemővel, és csak arra emlékszik, hogy az apa vezetékneve Kang. Gun Woo apja, hogy ne derüljenek ki múltbéli ballépései, elhiteti az utca népével, hogy a baba a fia zabigyereke. Gun Woo-t rábeszéli, hogy némi (sok) pénz fejében menjen ki az USA-ba tanulni, és ha majd pár év múlva visszatér, bevallja a szomszédságnak az igazat a gyerekről. Közben az új feleség megszabadul a család öreg házvezetőnőjétől, akit Gun Woo a nagyanyjaként szeretett, és a szerencse úgy hozza, hogy épp Soon Geum kapja meg az állást. A néni nem szeretné, ha Gun Woo ezt megtudná és hazajönne az USA-ból, ezért megkéri Soon Geum-ot, hogy amíg ott tartózkodik, levelezzen a fiúval az ő nevében.
Eltelik három év. Soon Geum jó barátságba keveredik a szomszédos házak házvezetőnőivel, minden héten összegyűlnek, együtt kártyáznak, pletykálnak és figyelik a lottósorsolást. Az ominózus napon Soon Geum két lottószelvényt tölt ki, egyet magának, egyet közösen a többi lánnyal. Némi kavarodás támad, és a két szelvény összecserélődik, így amikor kiderül, hogy az egyik szelvény telitalálatos, Soon Geum jóhiszeműen azt gondolja, hogy egyedül őt illeti a nyeremény. Ami nem is kevés: 1 milliárd won!
Az egészet természetesen eltitkolja mindenki elől, és az összeget kiváltani sincs bátorsága. Végül egy illegális helyen köt ki: egy olyan gengszterbandánál, amelyik uzsorakamatra és nyertes lottószelvényekre specializálta magát. Soon Geum rááll, hogy eladja a gengszterfőnöknek (aki mellesleg nem más, mint egyik házvezetőnő társának a főnöke) a lottószelvényt, így megússza a nyereményadót, és a teljes összeget megkapja készpénzben. Ami “pár” doboznyi bankjegyköteget jelent. Soon Geum a sors kegyelméből hirtelen átkozottul gazdag lánnyá válik!
Az ember azt gondolná, ha egy házvezetőnő ilyen helyzetbe kerül, akkor azonnal felmond, vesz magának egy villát, elmegy egy világkörüli útra, valóra váltja legdédelgetettebb álmait stb. A lány azonban hallgat a szerencséjéről, (főképp szenvedélyes hazárdjátékos apukája előtt), visszatér a munkájához, mintha mi sem történt volna, és a világon senki sem sejti, hogy immár a bőre alatt is pénz van.
Közben Gun Woo hazatér Amerikából a családi fészekbe, nagyon másképp, mint ahogy elment: soványan, izmosan, kisportoltan. A viszontlátás öröme hamar megkopik, amikor rájön, hogy kedvenc öreg házvezetőnőjét lepattintották, ráadásul az a Soon Geum, akibe évekkel ezelőtt titokban szerelmes lett, elfoglalta a helyét a házban. Soon Geum, aki maga is kezd felfedezni bimbózó érzelmeket a gazdája fia iránt, úgy dönt, hogy meghódítja, és ehhez minden trükköt bevet, még a titkos pénzraktárához is hozzányúl…
Nem mesélem tovább, elég hozzá annyi, hogy a nyertes lottószelvény valóságos kálváriát jár kézről kézre a történet folyamán. Azt hiszem, az emberi viszonyok ábrázolása mellett épp ez adja a történet sava-borsát, rég láttam olyan sorozatot, ahol ennyi bosszantó, vicces, meghökkentő csavar és fordulat jellemezte volna a pénz útját. A szólás, hogy “fordul a kocka” szinte minden epizódban új értelmet nyer.



A karakterek közül nem tudok olyat mondani – talán Gun Woo apját leszámítva – akit szívből utáltam volna. A végére ugyanis mindenki azt kapta, akit megérdemelt. A házvezetőnők kapcsolata nagyon hihetőre és emberire sikeredett, de az igazi kedvenceim Gun Woo barátja, Young Hee (Kim Min Yoon) és a “gengszter Ahjussi” (Jo Sung Ha) volt. Megmondom őszintén, hogy amikor belekezdtem, túl sokat nem vártam a Romance Town-tól, ehhez képest egy egészen egyedi hangulatú, mulatságos történetet kaptam, némi szociális mondanivalóval megspékelve. Néhol veszített ugyan a tempójából, de végig fent tudta tartani az érdeklődésemet. Csak egyet sajnálok: hogy a vége jó koreai szokás szerint el lett kissé kapkodva, és a két főhős kapcsolatában benne voltak azok a nem hiányzó sablonok, amik nélkül sokkal élvezetesebb lett volna a cselekmény. 
Tetszési indexem: 7/10.
Magyar feliratról egyelőre nincs tudomásom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése